Kategorier
Tandvård

Fall i Stockholm resulterade i tandimplantat

På ett ögonblick tappade Anders fotfästet och föll mot asfalten. Oturligt nog slog han ut ett par tänder och fick beställa tid för tandimplantat i Stockhom.

Morgonen var ovanligt varm och Anders passade på att ta sig ut för en tur på rullskidorna. Med solen i ansiktet och asfalten under sig gled han fram på den nya cykelbanan. Den hade varit den perfekta morgonturen. Lagom lång och lagom jobbig. Han behövde trots allt energi kvar till det jobb han skulle utföra under resten av dagen.

Ena stunden var allt perfekt. I nästa låg han på cykelvägen. Det smärtade i knän, armar och värst av allt i munnen. Han lät handen känna efter och märkte hur den blev våt. När han tittade såg han att handen var full av blod och förstod att han slagit sig rejält när det var tomt där de övre framtänderna brukade sitta. Han behövde tvätta sig och åka till tandläkaren.

Tur det finns tandimplantat

Tandläkaren hade spolat munnen ren från blod och tvättat ansiktet på Anders. Blodet hade slutat att rinna och tandläkaren kunde konstatera att två framtänder var helt borta. Anders fick åka hem och fundera på om han ville sätta in tandimplantat på kliniken i Stockholm. Det skulle ta tid men resultera i att han till sist hade en intakt tandrad som skulle se helt äkta ut.

Anders oroade sig lite då han hade tandläkarskräck. Det första som skulle ske var att de skulle operera in skruvar där implantaten skulle skruvas fast. De skulle skapas genom att man tog bilder i ett speciellt program och från dem utformades tandimplantaten. Tandläkaren hade sagt att den enda smärta han skulle känna var vid läkning men mot det fanns värktabletter. Vikten av en hel tandrad överskuggade rädslan för tandläkaren. Han skulle boka tid för tandimplantat.

Mer information för dig kan du hitta på: tandimplantatstockholm.nu